Ingrediënten :
Bodem :
Vulling :
1 bak aardbeien
1 citroen- sap en rasp
210 gram suiker
1 el water
4 eieren
30 gram bloem
1 1/2 tl bakpoeder
Extra :1 citroen- sap en rasp
210 gram suiker
1 el water
4 eieren
30 gram bloem
1 1/2 tl bakpoeder
Poedersuiker
Rechthoekige ovenschaal ( Ongeveer 22x30 cm)
1 klein druppeltje Rode/Roze kleurstof - Optioneel
Bereidingswijze :
Verwarm je oven voor op 180°C en bekleed de ovenschaal met bakpapier.
Voor de bodem ; Meng suiker en boter goed.Voeg dan rustig bloem/zout bij tot het deeg kruimelig is.Doe dit in de ovenschaal en bak dit 20 á 30 minuten gaar en heel lichtbruin.Laat dit afkoelen.
Voor de bodem ; Meng suiker en boter goed.Voeg dan rustig bloem/zout bij tot het deeg kruimelig is.Doe dit in de ovenschaal en bak dit 20 á 30 minuten gaar en heel lichtbruin.Laat dit afkoelen.
| korstdeeg net uit de oven.. |
Voor de vulling ; Was en ontkroon de aardbeien en pureer dit in een blender samen met citroensap en 1 el water.Meng het aardbeienpuree nu met suiker,eieren,bloem,bakpoeder en kleurstof tot een gladde massa.
Giet dit mengsel over de afgekoelde bodem en plaats dit nogmaals in de oven, dit keer voor ongeveer 25 á 30 minuten of totdat de vulling gestold is.Het kan een beetje plakkerig aanvoelen maar zo hoort het ook.
Laat het goed afkoelen en besprenkel met poedersuiker.Snij in repen/vierkantjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten